HOUTSOORTEN:

Eikenhout

Europees eiken heeft een lichtgele spint en een heel lichtbruine kern.
De in de lengte gesneden nerf is vaak overduidelijk als grof zichtbaar, en geven haar zo een karakteristieke uitstraling.
Bij bewerking van het hout zullen de donkere kernen sterker naar voren komen.

Wij leveren producten van diverse kwaliteiten eiken, alle kwaliteiten zijn van hoog niveau, maar hebben echt een andere uitstraling van strak naar robuust.

Eikenhout: A/B

Knoestvrij, verder op kleur en structuur geselecteerd.
Knoestpuntjes tot 4 mm kunnen incidenteel voorkomen, onderzijde kan een rustiekere uitstraling zijn, rand spint toegestaan.

Eikenhout: 1 Bis

Nagenoeg foutvrij, gezonde knoestjes van max. 12 mm worden geaccepteerd.
Gedeeltelijk op kleur en structuur geselecteerd.
Nuanceringen van het hout kunnen aanwezig zijn.
Onderzijde kunnen beginnende knoestjes voorkomen.

Eikenhout: 2 Bis (Meest gekozen)

Lichte rustieke kwaliteit, met gezonde noesten tot ca. 25 mm worden geaccepteerd.
In de structuur van het hout komen nuanceringen voor.
Onderzijde mag een wat rustieke zijn, wat niet altijd het geval is.

Eikenhout: B+

Rustieke kwaliteit, knoesten tot 35 mm worden toegestaan.
Mooie wilde houtstructuur, met nuanceringen.
Onderzijde mag lichte spint bevatten, wat niet altijd voorkomt.

Eikenhout behandelen

Eikenhout is met diverse producten te behandelen, maar veel voorkomende zijn Lak/Coating en Olie.
Daarnaast kunnen wij de open knoesten vullen met een hars. Hierbij worden de kieren/gaten in de knoesten gevuld en behouden we toch de natuurlijke uitstraling. Bij gebruik in de buitenlucht kan het hout onbehandeld toegepast worden waarbij het met de tijd gaat vergrijzen. Ook zijn er meerdere beitsen, echter dienen deze behandelingen wel herhaald te worden.

Eikenhout bescherming (interieur)

Wij gebruiken standaard een blanke ultra matte transparante coating. Dit is een geheel onzichtbare matte coating. Deze beschermt het hout zeer goed en wordt dan ook op vloeren, trappen en zelfs in zwembaden gebruikt. Verder is deze coating volledig onzichtbaar en mat. Deze coating is water gedragen hierdoor ook beter voor de gezondheid en het milieu. Niet geheel onbelangrijk vinden wij zelf. Daarnaast is deze coating ook mogelijk in een dekkende RAL kleur.

Daarnaast bieden wij de optie een kleur te kiezen. Dit kan door gebruik van een olie. De olie welke wij gebruiken is en 2 componenten olie. Deze is er in diverse kleuren. Deze olie wordt ook gebruikt op houten vloeren en is dan ook prima beschermend.


Betonlook

Betonlook is zoals de naam al zegt een product wat echt op beton lijkt maar dan met enkele voordelen. Onze unieke en innovatieve behandeling van de houten basis zorgt voor een uiterlijk wat visueel niet van beton is te onderscheiden. Wel zijn er diverse voordelen aan verbonden zoals:

  • Veel lichter in gewicht
  • Voelt minder koud aan
  • Geen gaatjes e.d. waar bijvoorbeeld etensresten in blijven zitten
  • Brokkelt niet af
  • Voelt lekker glad aan

De laatste lagen met onze transparante matte lak/coating maakt het blad water- en vuil afstotend, De bescherming is onzichtbaar, waarbij het meubel zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Ook etens-, vet- en drank-ongelukjes zijn eenvoudig met een vochtig doekje weg te nemen. Kortom minder onderhoud en een langere levensduur van het product!

Silk grey


Suar hout

Deze houtsoort vindt zijn oorsprong in Zuid-Amerika, maar is inmiddels ook te vinden in Afrika en Azië.

Suar hout

Het Suar hout heeft verschillende voordelen.
Zo is deze houtsoort resistent tegen termieten, heeft een lange levensduur en wordt het met de jaren alleen maar mooier.
De uitstraling van deze houtsoort is uniek en afhankelijk van de groei van de boom.
Deze houtsoort wordt met name gebruikt om tafelbladen van te maken. Doordat deze bomen erg dik kunnen worden zijn de plakken boomstam ook lekker breedt waarbij tafelbladen uit 1 geheel goed mogelijk zijn.

Suar hout behandelen

Suar hout is goed te behandelen, maar het meest gebruikte product is de ultra matte transparante coating. Hiermee blijft de natuurlijke uitstraling behouden en is het blad erg goed beschermd. Bij gebruik in de buitenlucht adviseren wij het hout onbehandeld te laten en zo langzaam te laten vergrijzen. Het is tenslotte een natuurproduct. Ook is hierbij een transparante beits mogelijk, echter dient deze behandeling herhaald te worden.


Douglas hout

Natuurlijk, authentiek en veel gebruikt in de tuin zijn de kernwaarden van Douglas hout. Onbehandeld Douglas hout gaat zo'n 10 tot 15 jaar mee en zal na verloop van tijd vergrijzen.

 

Wand blank halfhouts rabat

Douglas hout behandelen

Om vergrijzing te voorkomen, kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld Remmers beits HK-Lazuur Douglas RC-190 te gebruiken. Met de HK-Lazuur blijft de natuurlijke roodbruine kleur behouden. Vergrijzing heeft overigens geen invloed op de levensduur van het hout.


Nano coating

 

Deze behandeling is een innovatieve langwerkende bescherming (>2 jaar) voor uw hout. De coating maakt onbehandeld hout slim water- en olie afstotend, heeft een UV-filter waardoor het hout langzamer en egaal vergrijst en bevat tevens anti-algen en anti-schimmel bestanddelen. De bescherming is onzichtbaar, waarbij het hout zijn natuurlijke uitstraling behoudt. Ook etens-, vet- en drank-ongelukjes zijn eenvoudig met een vochtig doekje weg te nemen. Kortom minder onderhoud en een langere levensduur van het product!


KUSSENS:

U kunt bij Vanalleshout ook Loungekussens voor binnen en buiten bestellen. Uiteraard leveren wij ook hierin maatwerk. Wij leveren deze op bestelling. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en informeer naar de eindeloze mogelijkheden. U kunt via het contactformulier, whatsapp of mail geheel vrijblijvend een offerte of informatie aanvragen.

Wij hebben diverse keuzes uit verschillende Stofsoorten en Kleuren. Hieronder enkele voorbeelden.

Bandkussens 8cm dik

Stof: Orlando PE 13-7006 Elephant

Zitkussens 8cm dik en rugkussens (6cm dik)

Stof: Kansas 2852 Orange

Zit- en rugkussens 6cm dik

Stof: Miami PE 1000 Black

Zitkussens 8cm dik en sierplofkussens

Stof: Miami PE 7746 Ice Grey


STOFFEN:

Gebruiksdoel

Samengevat zijn deze stoffen veruit de meest aangewezen stoffen voor outdoor toepassingen. Ze kunnen een stootje hebben en zijn te leveren in diverse kleuren.